Carnaval vieren in Eindhoven, Tilburg of Breda? Met deze kleuren in je outfit moet je rekening houden

Als je een keer carnaval gaat vieren in een stad in Noord-Brabant, dan is het altijd een goed idee om van tevoren het nodige onderzoek te doen. In iedere stad staan namelijk bepaalde kleuren centraal. Zowel tijdens een optocht door de stad als in het uitgaansleven vallen deze kleuren meteen op. Wil je daar net even wat meer over weten? Met deze kleuren in je outfit moet je rekening houden als je carnaval gaat vieren in Eindhoven, Tilburg of Breda.

De kleuren in Eindhoven tijdens carnaval 

De Eindhovense Carnavalskleuren zijn oranje-blauw-oranje. Deze kleuren komen dan ook elk jaar weer terug als een thema voor het feest. Je kunt daarbij denken aan sjaals, mutsen en handschoenen in deze kleurcombinatie. Je zorgt daardoor ook meteen voor extra comfort en de nodige warmte als je in de buitenlucht feest gaat vieren. Hierdoor weet je zeker dat het feest beter vol te houden is en dat je dus lekker warm blijft.  

De kleuren in Tilburg tijdens carnaval 

In de stad Tilburg wordt er steeds vaker een boerenkiel met emblemen uit de stad gedragen. Dit wordt vervolgens gecombineerd met accessoires in de kleuren oranje en groen. Dit maakt de outfit erg geschikt om zowel buiten als binnen te dragen. In de stad zijn er tijdens carnaval namelijk verschillende feesten overdag en in de avond te vinden, waar je met je outfit gegarandeerd helemaal past tussen de Tilburgse menigte. 

De kleuren in Breda tijdens carnaval 

Breda is een van de meest populaire steden om carnaval te vieren. Let er altijd op dat je een outfit draagt waar de kleuren oranje en rood in terug zijn te zien. Dit zijn namelijk de kleuren waar de stad bekend om staat tijdens carnaval. Hierbij kun je denken aan een leuke outfit in de vorm van een dier of een uniform, maar je kunt zelf ook creatief aan de slag met het maken van je eigen outfit. 

Kies ervoor om te investeren in leuke accessoires om te dragen tijdens carnaval

Vaak kun je met een paar accessoires een hele outfit al helemaal compleet maken. Door online de nodige dosis inspiratie op te doen, krijg je meteen een goed beeld van de outfits die je uit kunt zoeken. In welke stad vier je graag een keer carnaval? Zorg er altijd dat je goed voorbereid bent van tevoren door een originele en een creatieve outfit in de juiste kleuren uit te zoeken.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.