Originele carnavalskleding

Carnaval is oorspronkelijk een feest dat door katholieken werd gevierd. Op Vastenavond pakten ze uit met een groot feest, waarna de vastentijd volgde die duurde tot het paasfeest. Spot met politici en gezagdragers, uitbundig drinken, hossen en dansen zijn belangrijke kenmerken van het carnaval. Tijdens het feest mag je lekker uit je bol gaan en je verkleden zoals jij wil. Een gangsterpak voor mannen en een sexy, kort jurkje voor dames zijn dus heel gebruikelijke outfits. Wat zijn leuke trends op het gebied van carnavalskleding en hoe zie je er zo hip mogelijk uit?

Retrokleding en carnavalsjassen

Je bent goed bezig, als je carnaval viert in jaren 70-kleding. Kleding uit de hippie- en flowerpowertijd is namelijk erg populair voor een carnavalsfeestje. Draag een broek met wijde pijpen en combineer deze met een lange bloemenjas die is afgezet met imitatiebont. Ook met discokleding, zoals het witte pak van John Travolta en een blouse met ruches, kom je goed voor de dag. Dames zien er geweldig uit met glitterkleding en laarzen met plateauzolen. Wil je graag een opvallende jas, dan is een carnavalsjas met mooie details een goed idee. Deze glanzende jassen zijn er voor dames en heren en geven je de look van een circusdirecteur, edelman of markiezin. Ook uniformachtige parademantels met epauletten op de schouders en glanzende knopen zijn erg leuk.

De wereld op z’n kop

Tijdens het carnaval staat de wereld op z’n kop. Bij de Romeinen kregen de slaven tijdens de festiviteiten een vrije dag, waarop ze de kleding van hun baas droegen en zich door diezelfde baas lieten bedienen. Tijdens het huidige carnaval zie je veel mensen in kleding van schurken en slechteriken. Zo zijn feestmaatpakken die je de looks van een gangster of pimp geven erg hip. Ga bijvoorbeeld voor een pak met een print van wietbladeren en een mooie maffiahoed. Aan de andere kant zie je ook weer veel kleding van gezagdragers, zoals legerkleding of een swat-kostuum. Voor dames is een kort politiejurkje met netkousen en jarretelles een goede keuze. Of kruip in de huid van je favoriete dier met een unicornjurkje of een grappige dierenonesie.

Filmkleding en foute kleding

Fans van films en series kiezen natuurlijk een outfit uit die gebaseerd op een Netflixserie of bekende film, zoals Top Gun. Met een pilotenjurkje of pilotenoverall zijn alle ogen uiteraard op je gericht. Weet je het even niet meer? Met foute kleding zit je met carnaval altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan foute trainingspakken uit de jaren 80 in neonkleuren. Voor party animals en kroegtijgers is kleding met een dierenprint, zoals een luipaardprint, een goede keuze. Je maakt het met je carnavalskleding net zo bont als je zelf wil!

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.