Maak de blits op jouw verjaardag met deze overheerlijke hapjes!

Je eigen verjaardag vieren, dat is voor veel mensen een echte straf. Er komt zo’n divers publiek, dat het lastig is om aan de wensen van de volledige visite te voldoen. Iedereen heeft een andere smaak en vindt wat anders lekker, en het is lastig om daar dan aan te voldoen als jarige job of jarige jet. Je kan natuurlijk wel proberen een enorm breed scala aan hapjes op tafel te zetten, zodat er voor iemand wat wils bij zit. Dit is de beste strategie om al je gasten te bekoren, zodat er als het ware een groot buffet wordt gecreëerd waar iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt. De een geeft de voorkeur aan vlees, de ander vindt vis lekker, en weer een ander is vegetarisch. Op deze manier laat jij zien dat je rekening hebt gehouden met iedereen zijn allergieën en intoleranties. Maar, wat zijn nou geschikte hapjes om tijdens een Nederlandse verjaardag te serveren? Hieronder vind je een aantal hapjes die perfect passen bij een gezellige verjaardag en ook nog eens super simpel te maken zijn. Dat is natuurlijk precies wat je wil op een verjaardag: je hebt geen tijd om uren in de keuken te staan, aangezien jij de gasten en de cadeaus moet ontvangen. Check hieronder welke hapjes de ultieme lekkernij zijn voor op een verjaardag, en jouw verjaardag komt helemaal goed!

Oma’s Oud-Hollandse appeltaart

Een heerlijke taart mag natuurlijk niet ontbreken op een verjaardag. Op deze manier kan jij laten zien dat jij de jarige job of jarige jet bent en dat jij in het middelpunt van de belangstelling mag staan. Allereerst dien je de Goudreinette appels te schillen. Stop dit in een grote kom en gooi er wat suiker en kaneel bij. Mocht je het lekker vinden, kan je ook kiezen om er rozijnen bij te gooien. Daarna maak je het deeg door bloem, boter, ei en suiker met elkaar te mixen. Kneed dit lekker door elkaar en bekleed een springvorm met het deeg. Gooi er het mengsel bovenop in, en maak nog wat rolletjes voor op de appels. Even in de oven, en eet smakelijk!

Gevulde paprika’s

Last but not least, een receptje uit de oude doos: gevulde paprika’s. Een gezond recept waar je je vingers bij af gaat likken. Eerst moet je de paprika doormidden snijden en twee helften verdelen. Deze hol je helemaal uit. Daarnaast meng je wat mager gehakt, tomaat en champignons in de pan bij elkaar. Dit bak je tot het rul geworden is. Daarna vul je dit mengsel in de paprika. Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen, en stop dit voor zo’n 20 minuten in de oven. Op deze manier heb je een heerlijke snack waar je geen genoeg van kan krijgen!

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.