Dit zijn de beste vier plekken om carnaval te vieren

Carnaval komt er langzaam maar zeker weer aan. Heb je al een plan gemaakt waar je dit jaar gaat feesten? Wij hebben de vier beste plekken op een rij gezet. Van Brazilië tot België, er is voor ieder wat wils. Lees snel verder en ontdek waar jouw volgende carnavalsfeest zal plaatsvinden. Je zult hier zeker geen spijt van krijgen.

Carnaval in Rio

Carnaval in Rio de Janeiro is misschien wel de bekendste en grootste carnavalsviering ter wereld. Het feest duurt hier niet één, maar liefst vier dagen. Op de laatste dag wordt er een optocht gehouden waaraan iedereen kan meedoen. Als je denkt dat dit alles is, heb je het mis. In Rio wordt namelijk ook een grote feestweek georganiseerd, met allerlei verschillende activiteiten en optredens. Er is dus genoeg te doen in Rio tijdens carnaval.

Carnaval in Venetië

Carnival of Venetië is een jaarlijks terugkerend feest dat al sinds 1162 wordt gehouden. Het duurt ongeveer twee weken en vindt plaats in de maand februari. Tijdens het carnaval kunnen bezoekers genieten van allerlei verschillende activiteiten, zoals muziekoptredens, theatervoorstellingen en natuurlijk de vele prachtige kostuums. Met name de maskers die mensen dragen zijn uiterst indrukwekkend. Carnaval in Venetië is dus zeker een bezoek waard.

Carnaval in België

Ook in België kun je carnaval vieren. Carnaval in dit land staat bekend om zijn unieke sfeer en gezelligheid. Tijdens het carnaval kun je genieten van allerlei verschillende activiteiten, zoals parades en themafeestjes. Bezoek daarom zeker een keertje een carnavalsfeest in België.

Carnaval in Maastricht

Carnaval in Maastricht is een van de grootste en bekendste carnavalsvieringen in Nederland. Het feest duurt hier drie dagen en er zijn allerlei verschillende activiteiten te doen, zoals muziekoptredens, theater- en dansvoorstellingen. Ook kun je genieten van de vele kostuums die tijdens het carnaval worden getoond. Carnaval in Maastricht dien je daarom zeker een keertje te bezoeken.

Tips voor het vieren van carnaval

Tot slot willen we je nog graag wat tips meegeven om het carnaval zo leuk mogelijk te maken Wees ten eerste creatief met je kostuum. Hoe gekker, hoe beter. Laat je verder niet alleen vermaken door de optredens, maar doe zelf ook mee. Proef daarnaast zoveel mogelijk lokale specialiteiten. Carnaval is een perfect excuus om iets nieuws te proberen. Maak ook foto’s en geniet van elk moment. Carnaval vindt maar één keer per jaar plaats, dus geniet ervan.

Al met al zijn dit de beste vier plekken om carnaval te vieren. Op al deze plekken kun je genieten van een unieke sfeer, lekker eten en heel veel muziek. Welke plek spreekt jou het meeste aan?

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.