Weinig geld? Met deze uitjes heb jij een topdag zonder een fortuin uit te geven!

De meeste mensen hebben niet zoveel geld op het moment. De prijzen schieten de lucht in (een fles cola is bijna het dubbele geworden), en ook de energiekosten rijzen de pan uit. De meeste mensen kunnen nog amper rondkomen, omdat het leven zo duur wordt. Dat is natuurlijk enorm erg, omdat je jezelf slecht in leven kan houden door enkel maar ongezonde dingen te eten, omdat deze simpelweg goedkoper zijn dan groente en fruit. Dit is de reden dat er in Amerika zoveel dikke mensen leven, deze mensen hebben gewoonweg geen geld om gezonde dingen voor hun kroost te kopen. Dat is natuurlijk erg slecht. Daarnaast wil je ook weleens uit de dagelijkse sleur: een uitje of een dagje erop uit dat is iets waar veel kinderen en volwassenen baat bij hebben. Maar, dit kost natuurlijk ook enorm veel geld, en heeft geen prioriteit als je bijna geen eten kan kopen voor je familie en gezin. Maar, wat zijn uitjes die als gezin kan doen als je weinig te besteden hebt? Dat lees je hieronder!

De kinderboerderij

De kinderboerderij is the place to be voor echte dierenvrienden. Hier kan je alles leren over de knaagdieren (konijnen en cavia’s), kan je de geitjes voeren en knuffelen en kan je de jonge biggetjes een bezoekje brengen. Daarnaast is er ook nog eens een leuke speeltuin waar je als kind lekker kan gaan razen als je de dieren even zat bent. Een educatieve plek waar je ook nog eens met dieren mag knuffelen. Heel leuk!

Wandelen in het bos

Wandelen is een sport waar je veel voldoening uit kan halen. Gewoon even de natuur in zonder alle poespas en drukte van andere kinderen. Tijdens de herfst is het extra leuk om in het bos te wandelen, omdat je dan spullen mee kan nemen voor een herfsttafel!

Een gigantische buitenspeeltuin

In Duitsland zie je dit fenomeen veel meer dan in Nederland: een grote buitenspeeltuin waar kinderen lekker hun energie kwijt kunnen door te rennen, klimmen en te klauteren. Een heerlijke plek voor jong en oud, want er zijn ook best wel enge glijbanen die erg steil zijn. Een buitenspeeltuin zoals Irrland is enorm populair, ook bij Nederlandse kids. Hier vind je hoge gebouwen waar je als kind lekker in kan om te ontdekken hoe alles precies in elkaar steekt, maar ook waterglijbanen waar je lekker van af kan gaan als het enorm heet is buiten. Een groot park waar je geen genoeg van krijgt, en wat niet al te duur is. Een tientje per kind, en dan heb je ook al de parkeerkosten eruit. Ideaal!

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.