De grootste carnevalsteden ter wereld

Carnaval is de dag voorafgaand aan de vastentijd. Wereldwijd wordt het gevierd onder de naam Carnaval. Meer dan 50 landen vieren het uitbundig volgens hun eigen tradities. Dit zijn de grootste en beste carnavals ter wereld.

Rio de Janeiro

Geen enkel carnaval kan tippen aan dat van Rio de Janeiro. Carnaval wordt in heel Brazilië uitbundig gevierd, maar dat van Rio trekt meer dan vijf miljoen mensen. Reizigers van over de hele wereld aanschouwen de vele samba parades, de lange praalwagens en de vele duizenden artiesten die de straten van Rio de Janeiro tot één groot feest maken. Daarnaast zijn er ook nog eens honderden straatfeesten in de stad tijdens het evenement.

Viareggio

Ook in Italië weten ze wat carnaval vieren is. Uiteraard is Venetië erg gekend, maar indrukwekkender qua parades is ongetwijfeld die van de Toscaanse stad Viareggio. Het hele evenement duurt een maand en trekt in die periode miljoenen toeristen aan.

New Orleans

Carnaval in New Orleans is wereldberoemd, al zal je het wellicht beter kennen onder de naam Mardi Gras. Tijdens Mardi Gras wordt New Orleans overspoeld met parades, gekostumeerde feestvierders en heel veel plezier. De toeschouwers dragen kleurrijke kralen en wie een van de parades bijwoont kan een van de geschenken vangen die worden gegooid.

Venetië

Het Carnaval van Venetië heeft een wereldberoemde reputatie. Niet om zijn uitbundigheid maar wel omwille van de extravagantie. Tijdens deze periode dragen feestvierders tot in de smalste straatjes traditionele maskers en kostuums die dateren uit de 13e eeuw. De hogere klasse verborg in die tijd hun identiteit op deze manier op hun losbandigheid te verbergen. Ook nu nog vind je in de stad tal van gemaskerde bals.

Nice

Het carnaval van Nice in Frankrijk duurt zo´n twee weken en is het grootste van het land. Miljoenen toeristen komen in deze periode naar Nice om de talloze parades en duizenden muzikanten en dansers te aanschouwen. Het hoogtepunt is wanneer meer dan 100.000 bloemen naar de menigte worden gegooid vanaf de vele praalwagens.

Carnaval – Montevideo, Uruguay

Uruguayanen hebben de langste carnavalsviering ter wereld, meer dan 40 dagen per jaar. Het evenement is het meest levendig in de hoofdstad van het land, Montevideo. Theaters door de hele stad worden verzameld en de lokale bevolking betreedt het podium om het sociale en politieke klimaat van het land te presenteren door middel van opera’s die bekend staan ​​als tablados. De echte schijnwerpers zijn echter twee kleurrijke parades waar muzikanten hun vaardigheden – en Afrikaanse roots – laten zien door middel van het op drums gebaseerde ritme dat bekend staat als candombe.

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.