De leukste tijdloze carnavaltrends

Carnaval is een van oorsprong heidens volksfeest, wat in bepaalde delen van het land heel fanatiek en uitbundig gevierd wordt. Vroeger werd het gevierd om de vastentijd binnen het Christendom in te luiden, maar tegenwoordig wordt het door allerlei geloven en etniciteiten collectief geëerd. Hierbij worden typische carnavalsteden omgedoopt met een nieuwe naam en komen jong en oud samen in feestelijke verkleedoutfits. Welke kledingtrends voor deze feestdag zijn tijdloos en populair?

Zeven tijdloze outfits voor carnaval

Een aantal verkleedoutfits zijn niet weg te slaan op carnaval, waarvan de volgende zeven typische voorbeelden zijn.

1. Cheerleader of footballer

Allereerst kun je verkleedgaan in een van deze typische, Amerikaanse high schoolsportoutfits. Doe bijvoorbeeld een sexy cheerleader jurkje of rokje aan of draag een coole football helm naar jouw carnavalfeest. Zo kun je je voordoen als een echte Amerikaanse tiener.

2. Disney figuur

Een tweede soort outfit die blijft terugkomen, is carnaval vieren als een Disney figuur. Hoe leuk is het om je een avond voor te doen als Belle of Assepoester? Of misschien ga jij wel als Pocahontas of Kapitein Haak. Zo lijkt het net of je uit een Disney film komt en kun je je helemaal inleven in jouw favoriete figuur.

3. Western

Ben jij helemaal weg van de cowboys en indianen uit western films? Dan kun je je ook verkleden in een stoere western outfit, waarbij de pistolen om je middel hangen of je een pijl en boog achterop jouw rug meedraagt.

4. Hippie

Als hippie loop jij er tijdens carnaval super relaxed en ontspannen bij en promoot jij vrede op de hele wereld. Je kunt er helemaal in los gaan en met zweetbandjes en felle kleuren ten tonele verschijnen, maar je kunt het ook minder gek maken.

5. Griek of Romein

Je kunt ook een tijdje teruggaan in de tijd en een themapak aanschaffen dat gerelateerd is aan de Grieken en Romeinen. Zo kun je je filosofisch opstellen in grote gewaden of je kiest juist voor een stoere gladiatoren outfit, waarbij je met een zwaard en schild op carnaval verschijnt.

6. Holbewoner

Als je nog verder terug in de tijd wil, kun je je ook verkleden als holbewoner. Doe bijvoorbeeld een bot in je haren en neem een knots mee naar het feest of trek een panterprint gewaad aan.

7. Zeeman of -vrouw

Tot slot vormt de zeeman- of zeevrouwoutfit een tijdloze carnavaltrend. Veel mensen gaan bijvoorbeeld verkleed als piraat, Viking of zeemeermin, maar je kunt ook voor een mooi matrozenpak gaan. Je kunt hierbij dus allerlei kanten opgaan en allerlei accessoires combineren.

Welke outfit kies jij voor carnaval?

Dit vind je ook leuk

Comments are closed.